Tiny Houses / Student-home

Niet iedereen wil vanuit zijn bed het water kunnen aanzetten. Niet iedere locatie is gelijk. Daarom is er een serie Tiny/Small houses ontwikkeld voor verschillende doelgroepen en locaties. Een aantal zijn ook geschikt voor de recreatiemarkt of gerieflijke tijdelijke huisvesting bij renovatie en vernieuwbouw.
We onderscheiden de vrijstaande types 42ft en 69m. daarnaast de eenheden voor de binnenstad met dichtheden tot 126 won /ha.
Specifiek aan deze serie van TinyTiny en SmallHouses is dat deze uitgevoerd worden in CLT (Kruislaaghout), waardoor we gemiddeld per m3 hout ca 1000kg CO2 kunnen compenseren. Hierdoor kan met deze prefab constructie ook op milieu gevoelige locaties worden gebouwd,

TinyTinyHouse is een nieuwe ontwikkeling, met een TinyHouse van 3,5 m breed, vrijstaand en voorzien van een entresol (zolder) van 11m2 (boven de 1,5m) voor de nodige flexibiliteit. Deze onbenoemde ruimte met in het midden een hoogte van ca 2,5 m tot kan gebruikt worden als zolderopslag, werk of logeerruimte. Prima geschikt voor ouders met weekendkinderen, logees, werken aan huis enz. De kap wordt apart getransporteerd en is in meerdere varianten verkrijgbaar.
Een kleinere versie zonder leefzolder, maar wel met begaanbare zolder met nok van 1,7m en zeer geschikt voor een 1 persoonshuishouden, students, starters en opvang daklozen.

Studio 18-25 for Students and Young People. huisvesting voor studenten en Jongeren in zelfstandige units. Binnen de 3,5 m breedte formule is een nieuwe lijn van Studenten/ jongerenhuisvesting ontwikkeld. Bestaande uit een studio van 24,7m2 tot 35,8 m2. Gebruiksoppervlak. Daarnaast 2 -3 kamerunit van 45,7m2 GO over 2 breedtes, Alle units hebben buitenruimte. De units kunnen in corridor/ galerij of atrium setting geplaatst worden. De flexibiliteit van dit ontwerp geeft ook de mogelijkheid om hierin arbeidsmigranten onder te brengen. Van zit/ slaap kamers met eigen sanitair tot units van 4 slaapkamers met gedeelde voorzieningen.
Daarnaast is er een tweede systeem, dat de hoogte in kan ( meer dan 4 lagen) en gebaseerd op een frame van 45ft containers.

Alle woningen zijn gebaseerd op een levensduur van 30 jaar en voldoen aan het bouwbesluit. Nu de termijn voor semipermanente bouw opgerekt is van 10 naar 15 jaar. kunnen we veel beter groot onderhoud en verplaatsing op elkaar afstemmen. Waardoor de financiële haalbaarheid van dit soort projecten, kunnen concurreren met bestaande bouw. Het omzetten van semi-permanent naar permanent is met kleine aanpassing ook mogelijk,

Een uitgebreide presentatie van Prefab bouwen vind U ook op mijn website zie ook website “www.tinyhouse-plus.com”