organisatiestructuur

Architektuurstudio Joost Dolhain Design bestaat sinds december 1990. Het bureau is een eenmans bureau, maar gespecialiseerd als architect, ontwikkelaar, adviseur en projektleiding in grotere projekten. Uit de ervaring, die ik opdeed bij Jan Sterenberg (1976-1978) in Ter Apel, Het NCIV ( koepel van Woningcorporaties in de Bilt, Ede en Eindhoven, ( nu Aedes) 1978-1989 en een jaar 1990 als Projektontwikkelaar bij Blauwhoed/ Eurowoningen in Rotterdam, merkte ik, dat willen we optimaal functioneren, het opzetten van een projectteam per project en soms per fase optimale kwaliteit waarborgt. Veel van deze projekten lopen over langere tijd en het gevaar bestaat, indien expertise binnen het bureau verzameld wordt, eerder gekozen wordt voor de aanwezige mankracht, dan voor het optimale team. 
Alle projekten kunnen van het allereerste begin, dus de eerste strepen op papier en het vaststellen van het financieel kader in relatie tot het Programma van Eisen, tot aan de laatste oplevering, begeleid worden. Bij meer dan 70% van de projekten deden we de directievoering. En in het kader van Vastgoedbeheer hebben we ook onze sporen verdiend.  

Deze organisatiestructuur zorgde ervoor dat we een grote diversiteit van projekten konden aanpakken. Van een wijkrenovatie van 274 woningen in de Boeg in Dronten naar 405 woningen, tot een tennis-squashcentrum met 450 m2 horeca, Maar ook zorgcomplexen opdrachtgevers als RIBW’s, Philadelphia en andere Zorginstellingen, zoals voor ouderenhuisvesting, maar ook kleine woningbouw en expertise op studentenhuisvesting en 1-en 2 persoons huishoudens.

Het bureau heeft daardoor een grote diversiteit aan projekten. Van traditionele woningbouw, tot volledige prefab, zoals in Nieuwbouw als Renovatie. Expertise op vele gebieden is aanwezig. Volkshuisvesting, Zorg, Renovatie, Groot Onderhoud, Nul op de Meter, Transformatie, Recreatie, maar ook binnen de Utiliteitsbouw van horeca, sportcomplexen, tot kantoren, bedrijfsruimten en bedrijfsverzamelgebouwen. Alleen in  de provincie Zeeland, zult U geen projekten vinden met mjn handtekening. Maar met meer dan 7000 objecten, kan ik u binnen een straal van 50 km van uw woonplaats, zeker een of meerdere projekten aanwijzen. 

Niet alleen als architect, maar ook als adviseur wordt mijn expertise gevraagd. Vaak om een ontspoord project weer op de rails te helpen of om nieuwe wegen te ontwikkelen. Ik ben actief als adviseur in Volkshuisvesting, Zorg, Nul op de Meter en “Van Gas Los”, om met praktische oplossingen en het ontwikkelen van aangepaste regelgeving daadwerkelijk wijk of stedelijk gerichte projecten van de grond te krijgen.
“Denken in Varianten” en “Flexibel bouwen waren de basis van mijn afstuderen in 1977 bij de groep Habraken in Eindhoven en is de basis voor onze flexibiliteit in denken en uitvoeren.

Contactgegevens:
architektuurstudio joost dolhain design Warnsveld
e: dolha88@wxs.nl t: +31653169128